Lavovi poraženi, Pjaniću 20 minuta
Pjanić je u igru ušao u 70. minuti

Francuska La Liga, 34. kolo

Lavovi poraženi, Pjaniću 20 minuta

Edmir Škorić

Nakon 34 odigrana kola u šampionatu Francuske, jasno je kako Lyon prekida svoju dominaciju. Novi, sedmi poraz, nanio im je Valenciennes, a bh. reprezentativac Miralem Pjanić dobio je priliku u zadnjih 20 minuta.

"Lavovi" su se mogli pobjedom približiti na bod zaostatka trećeplasiranom Bordeauxu, te na tri Marseilleu, no večeras ih je savladao Valenciennes koji polako izlazi iz opasne zone. Johan Audel je najprije u 23. minuti pogodio Llorisovu mrežu, a to mu je pošlo za nogom i nekoliko minuta poslije, tačnije u 29. minuti za konačnih 2:0. Miralem Pjanić je u 70. minuti zamijenio Anthony Mouniera.

Grenoble našeg stručnjaka Mehmeda Baždarevića osvojio je bod u duelu sa gostima iz Nice. Bila je to utakmica za prestiž, a domaći su od 66. minute igrali sa igračem manje, obzirom da je Toure zaradio drugi žuti karton. Ipak, Grenoble je uspio izdržati sa 10 igrača svoju mrežu netaknutu.

Sličnu utakmicu, bez većeg značaja, odigrali su Monaco i Auxerre. Kahlenberg je u 25. minuti gostima donio vodstvo, a do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao. Predposljednji Caen sa 3:1 "počastio" je Le Mans. Strijelci važne pobjede za Caen bili su Barzola (8), Seube (52), te Deroin (56). Utješni pogodak za goste zabio je Cerdan.

Utakmicu bez golova odigrali su St. Etienne i Nancy, iako su domaći vjerovali u pobjedu za izlazak iz "zone smrti".

Do kraja šampionata Francuske ostalo je još pet kola, a borba za vrh vodi se između Marseillea, Bordeauxa, Lyona pa i PSG-a. Sutra se sastaju Nantes i Le Havre, PSG i Rennes, te drugoplasirani Bordeaux i Sochaux.

Rezultati 34. kola:
Valenciennes - Lyon 2:0
Monaco - Auxxere 0:1
St. Etienne - Nancy 0:0
Lorient - Lille 3:1
Grenoble - Nice 0:0
Caen - Le Mans 3:1
Marseille - Toulouse (u tijeku)

Poredak: 1. Marseille (-1) 67, 2. Bordeaux (-1) 65, 3. Lyon 61, 4. PSG (-1) 60, 5. Toulouse (-1) 57...17. Sochaux (-1) 33, 18. Nantes (-1) 33, 19. St. Etienne 33, 20. Le Havre (-1) 33.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.