"Lavovi" žele dva igrača Porta
Cissokho želja čelnika Lyona

"Lavovi" žele dva igrača Porta

Edmir Škorić

Francuski Lyon u kojem nastupa i naša reprezentativna nada Miralem Pjanić želi se dodatno pojačati za narednu sezonu, na meti su dva igrača iz Porta. Osim njih, moguć je povratak mladog Remyja koji je prije 12 mjeseci napustio klub.

Nakon što je njihova dominacija od sedam uzastopnih naslova Francuske prekinuta, Lyon se želi dobro pojačati preko ljeta, te naredne sezone ponovo se vratiti na šampionsku poziciju.

Navodno, "lavovi" su zainteresovani za dvojac iz Porta Lisandro Lopeza i Aly Cissokha, pa je direktor Lyona Marino Faccioli otputovao u Portugal kako bi razgoavarao sa čelnicima tamošnjeg prvaka.

Francuski sportski list navodi kako je Cissokhova vrijednost oko 12 miliona eura, no čini se da Lyon neće žaliti za utrošenim novcem, ukoliko bi ga doveli u svoje redove. Lopez koji je postigao deset golova u ligi, te šest impresivnih u Ligi Prvaka, košta nekih 20 miliona eura, pa je pitanje da li na Gerlandu mogu toliko izdvojiti za njegove usluge. Trener Claude Puel okrenuo se potom novim alternativama, pa je moguć povratak Loic Remyja, koji je prije 12 mjeseci prešao u Nice.

"Lyon je još uvijek u kutu moje glave, to je klub koji je u mom srcu, gdje sam igrao kao mladić i gdje imam svoju obitelj, u  kojem želim igrati i poboljšati se. Ali, ako oni ne žele da se vratim, ne moram". izjavio je mladi Remy, koji je ove sezone u 32 utakmice postigao 11 pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.