Lazarević: Želimo biti član elitnog društva

Novi šef struke Zvijezde 09

Lazarević: Želimo biti član elitnog društva

D. Vejo

Iskusni stručnjak Mile Lazarević prije dvije nedjelje preuzeo je kormilo Zvijezde 09, ali i veliku odgovornost s obzirom da ovaj prvoligaš iz Republike Srpske ima ambiciju da od naredne sezone bude član elitnog društva.

Na dašanjoj prozivnici, novom šefu struke odazvalo se 27 fudbalera, s kojim će crveno-bijeli "napasti" prvo mjesto i plasman u elitu.

"Ovo je veliki klub, koji ima isto takve ambicije. Zahvalan sam rukovodstvu ovog tima što gaji veliko povjerenje kako prema meni tako i prema samim igračima. Uradili smo veliki posao tokom ovog prelaznog roka, kojeg smo, na svu sreću dobro završili. Pripreme ćemo obaviti na domaćem terenu. Ekipa će za pripreme imati 44 dana, odradićemo 50 treninga i odigrati sedam test mečeva. Od 17. do 29. jula, igrači će biti u karantinu. Pred sebe smo stavili samo jedan zadatak, a to je Premijer liga BiH. To je ono što želimo", jasan je bio novi strateg Zvijezde 09, Mile Lazarević.

Prvi kontrolni susret, Bijeljinci će odigrati osmog jula protiv Sloge iz Siminog Hana, dok će sedam dana kasnije koplja ukrstiti protiv Orašja. Nakon toga slijede susreti sa Omladincem iz Novih Banovaca (22. jul) i Jedinstvom iz Uba (26. jul).

Termini utakmica protiv Čukaričkog i Mladosti DK, još uvijek nisu zvanično potvrđeni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije