"Lazio je bio bolji, ali smo mi pobijedili"

Mirko Vučinić

"Lazio je bio bolji, ali smo mi pobijedili"

Edmir Škorić

U sinoćnjem italijanskom derbiju Roma je na Olimpicu savladala gradskog rivala Lazija sa 1:0. Gol je postigao Cassetti na asistenciju Vučinića. Crnogorac je priznao da su gosti bili bolji, no istakao da je pobjeda najvažnija.

Igrala se 78. minuta kada je Mirko Vučinić primio loptu na desnoj strani, dobro uočio i uposlio Cassettija a ovaj pogodio sa nekih deset metara za potpunu erupciju oduševljenja igrača i navijača Rome.

"Lazio je igrao bolji nogomet, no mi smo pobijedili i to je ono bitno. Nisam igrao dobro, unatoč tome što sam asistirao. To nisam bio pravi ja", kazao je Crnogorac za Rom Channel, te dodao.

"I kad ne igramo dobro i Cassetti postigne gol, jer on to rijetko radi, onda smo još sretniji. Što sam rekao Cassettiju nakon gola? Bolje da ne kažem..."

Roma je sada šesta u ukupnom poretku Serije A, te svega jedan bod od mjesta koje donosi Ligu prvaka, što je zapravo i cilj Vučice ove sezone.

"Moramo sada ostati čvrsto na zemlji", poručuje Vučinić.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.