Lazio u Ligi prvaka nakon 13 godina, Immobile pobjegao Ronaldu

Veliki uspjeh Nebeskoplavih

Lazio u Ligi prvaka nakon 13 godina, Immobile pobjegao Ronaldu

A. Čaušević

Post dug 13 godina je završen. Lazio će ponovo igrati Ligu prvaka. Postalo je to i sigurno nakon pobjede nad Cagliarijam s 2:1 u 35. kolu Serije A. 

Nisu se baš tako dobro odvijale stvari za Lazio poslije prvih 45 minuta jer su u samom finišu prvog dijela gosti sa Sardinije preko Giovannija Simeonea stigli do vodstva.

Čim je krenulo drugo poluvrijeme stigao je odgovor Nebeskoplavih. Fantastičan gol za izjednačenje sa vrha kaznenog prostora zabio je Sergej Milinković-Savić.

Domaći su nastavili pritiskati i stvarati prilike, a preokret je kompletiroa Ciro Immobile. Italijan je zabio u 60. minuti i tako postigao svoj 30. ligaški gol te iza zebe na listi najboljih strijelaca ostavio Cristiana Ronalda.

Lazio je bio angažovaniji do kraja meča. Kontrolisali su domaći rezultat i igru, imali su nekoliko izglednih situacija da postignu još neki gol. Ipak, ostalo je zasluženih 2:1.

S ovom pobjedom Lazio je zacementirao četvrto mjesto jer petoj Romi bježi 11 bodova tri kola prije kraja. Tako će Nebeskoplavi po prvi put od 2007. godine igrati u grupoj fazi Lige prvaka.

Top Komentari

mer12
i ispasti u grupnoj fazi kakva sramota zahvaljuljuci 17 penala
5 2
Mehaga
Nije 30 gol,nego 31,ronaldo ima 30,immobile 31
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi