Le Guen napustio kormilo Kameruna
Le Guen: Svima je bilo jasno da ću otići

Nakon neuspjeha na Mundijalu

Le Guen napustio kormilo Kameruna

Edmir Škorić

Kao što je i najavio, francuski stručnjak Pauel Le Guen dao je ostavku na mjestu selektora kamerunske reprezentacije.

Kamerun se nije proslavio na Mundijalu, gdje je u grupi E doživio sva tri poraza u grupnoj fazi natjecanja. Lavove su porazili Japanci, Danci i posljednji u nizu Holanđani. Ogromno je to razočarenje za Eto'a i društvo, a Le Guen je ispoštovao obećane i otišao nakon neuspjeha na Mundijalu.

"Moj ugovor uskoro istječe. Mislim da je svima bilo jasno da ću otići. Možda ipak nisam uspio ujediniti momčad. No, ne pada mi na pamet nikoga optuživati zbog rezultatskog neuspjeha. Nadam sam se ipak boljem rezultatu u ovoj utakmici", zjavio je Le Guen koji je na kormilo Kameruna zasjeo prošlog ljeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.