Leandro Castan uspješno operisan
Foto: epa.eu

Operacija na mozgu trajala četiri sata

Leandro Castan uspješno operisan

Brazilski defanzivac u redovima Rome Leandro Castan u četvrtak je uspješno operisan, a štoperu rimske Vučice je tokom četverosatne operacije sa mozga odstranjena "nateklina".

"Jako složen operativni zahvat protekao je bez ikakvih komplikacija", rekao je neurohirurg jedne rimske klinike Giulio Maira. 

Brazilac se još uvijek nalazi na odjeljenju intenzivne njege, a prema prvi predviđanjima saigrač našeg Miralema Pjanića bi se za tri mjeseca trebao vratiti u trenažni proces. 

Castan je u posljednje vrijeme osjećao često glavobolju zbog čega mu se mantalo, što je glavni razlog njegovog neigranja u proteklih deset sedmica. Testovi su pokazali kako Castan na mozgu ima "nateklinu" uslijed začepljenih krvih sudova, a operacijom bi se ovaj problem trebao biti u potpunosti riješen.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.