Lecce minimalno slavio nad Cataniom
Slavlje Corvie nakon gola

Lecce minimalno slavio nad Cataniom

Danas se igra preostalih osam utakmica 6. kola Serie A, a prvi su snage odmjerili Lecce i Catania. Ekipa sa Via del Marea je slavila sa 1:0 golom Danielea Corvie.

Lecce se do ovog kola nalazio na pretposljednjem mjestu Serije A, te je morao ići na pobjedu u ovom susretu. Od prve minute su krenuli sa tri napadača što im je donijelo rezultat. U 36. minuti 25-godišnji napadač, Daniele Corvia je pogodio za 1:0.

Trener domaće ekipe, Luigi De Canio sredinom drugog poluvremena pojačavao je sredinu u pokušaju da zadrži ovaj rezultat. U tome je i uspio, konačan rezultat ove utakmice je bio 1:0.

LECCE: Rosati, Rispoli, Fabiano, Ferrario, Mesbah, Grossmuller (od 90. minute Gustavo), Vives, Piatti, Jeda (od 64. minute Munari), Corvia, Olivera (od 77. minute Coppola).

CATANIA: Andujar, Potenza, Silvestre, Spolli, Capuano, Carboni (od 46. minute Ledesma), Izco  (od 70. minute Gomez), Ricchiuti (od 59. minute Antenucci), Biagianti, Mascara, Lopez.

ŽUTI KARTONI: Olivera (Lecce)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.