Lecce produžio nadu u opstanak

Serija A, 24. kolo

Lecce produžio nadu u opstanak

U derbiju začelja 24. kola Serije A, Lecce je na svome terenu ubjedljivo savlado Sienu sa 4:1.

Gosti su prvi došli do vodstva u 25. minuti, nakon lijepe akcije koju je završio Del Grosso.

Ipak, samo sedam minuta kasnije, Luis Muriel pogađa za 1:1 i rezultat prvog poluvremena, u kojem je Siena oštećena za nedosuđeni jedanaesterac nad Reginaldom.

U nastavku su domaći odlučnije krenuli ka golu gostiju, tražeći tri važna boda, a u 68. minuti nakon pada Muriela u šesnaestercu Siene, dosuđen je penal kojeg je sigurno realizovao Di Michele.

Na 3:1 povisio je Cuadrado sjajnim golom u 82. minuti, nakon solo akcije, a konačan rezultat 4:1, postavio je Brivio odličnim udarcem iz slobodnog udarca u sudijskoj nadoknadi, za tri velika boda u borbi za opstanak Leccea, obzirom da sada zaostaju samo dva boda za Sienom, koja je jedno mjesto iznad opasne zone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti