Lechkov kritikuje zvijezde

Bura u bugarskim redovima

Lechkov kritikuje zvijezde

Yordan Lechkov, nekadašnji sjajni bugarski reprezentativac, a sad podpredsjednik saveza, obrušio se na najveće zvijezde Stiliana i Martina Petrova nakon poraza od Engleske sa 3:0.

Lechkov koji je 1994. sa Bugarskom bio četvrti na svijetu bez dlake na jeziku je izjavio.
"Oni više nema šta da daju. Bilio su uspiješni igrači, postali su milioneri, a sad je vrijeme da odu sa ponosom", rekao je Lechkov.


Stilian Petrov iz Aston Ville je rekorder A tima sa 103 utakmice dok je Martin iz Boltona u najboljoj selekciji još od 1999. i postigao je 19 golova u 89 utakmica. Oba igrača su odmah reagirala zajedničkim saopštenjem.

"Mi se nećemo povlačiti iz reprezentacije. Uvijek smo igrali sa ponosom za Bugarsku pokušavajaći da odbranimo ponos naše zemlje", kaže su u saopštenju oba Petrova.


Zanimljivo da je na njihovu stranu stao Dimitar Berbatov koji je prošle godine odustao od igranja za A tim nakon 48 golova."Lechkov je napravio cijelu ovu lošu situaciju i podigao je tenzije. Ja sam odustao zbog njega i još nekih ljudi u savezu. Tu grupu niko ne voli i Lechkov je njihov lider. Oni znaju samo da kritikuju. Ako želimo da nam bude dobro, oni moraju otići", izjavio je Berbatov, najbolji strijelac u istoriji selekcije Bugarske koja je trenutno u kvalifikacijama četvrta u grupi sa samo 5 bodova u 6 mečeva. Bugari su posledjni put bilia na velikm takmičenju 2004. i to na EP u Portugalu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije