Ledley King završio karijeru

Zbog čestih povreda okačio kopačke o klin

Ledley King završio karijeru

A. Haznadarević

Tottenhamov defanzivac Ledley King objavio je kraj karijere kojem su kumovale brojne povrede i očigledno hronični problem sa koljenom.

King je bio jedna od najvećih nada engleskog fudbala, no brojne povrede mu nikada nisu dozvolile da se u potpunosti razvije u igrača najjače svjetske klase.

Svoje prve fudbalske korake napravio je u Spursima, a upravo na tom mjestu je i završio karijeru.

"U Tottenhamu sam od malih nogu, uvijek sam ga smatrao svojim klubom i teško bi mi samog sebe uopšte bilo zamisliti u dresu neke druge momčadi", priznaje tridesetjednogodišnji King, te nastavlja:

"Pokušavao sam oduvijek doprinositi klubu na njegovu putu povratka u vrh engleskog fudbala, gdje mu je svakako i mjesto. Želio bih se svima u klubu, posebno navijačima, zahvaliti na svim ovim godinama apsolutne podrške."

"Nažalost, povrede i nemogućnost treniranja, napokon su moju karijeru doveli do kraja", zaključio je King, koji će nastaviti raditi u svom omiljenom klubu, premda još uvijek nije objavljeno koja će mu funkcija biti ponuđena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.