Leeds izbacio Tottenham iz FA Kupa

FA Kup

Leeds izbacio Tottenham iz FA Kupa

M. Šljivak

Leeds United je na svom Elland Roadu dočekao Tottenham u susretu šesnaestine finala FA Kupa, a na kraju su slavili pobjedu od 2:1, te su prošli u osminu finala.



Spursi su prvi zaprijetili preko Vertonghena u šestoj minuti, ali je nejgov udarac otišao pored gola Ashdowna. Potom je u 11. minuti Dempsey pokušao, ali Leeds se uz dosta sreće odbranio.

U 14. minuti Leeds je stigao do vodstva. Luke Varney je pobjegao odbrani Tottenhama, te je matirao Friedela za vodstvo domaćih od 1:0.  Četiri minute kasnije pokušao je Sigurdsson, da bi potom Varney uzvratio na drugoj strani, ali bez uspjeha.

Lennon je u 25. minuti izd obre prilike šutirao pravo u Ashdowna, da bi potom tri minute kasnije golman Leedsa još jednom sjajno reagovao nakon udarac Huddlestonea. Dempsey je potom ponovo šutirao neprecizno, a prvo poluvrijeme je okončano velikom prilikom Rossa McCormacka, ali je Friedel spasio Tottenaham odličnom intervencijom.

Ipak, ono što je propustio u 45. minuti, McCormack je kaznio u 50. minuti. Odlično ga je uposlio El Hadji Diouf, a McCormack prekrasnim golom povećava vodstvo Leedsa na 2:0.

Četiri minute kasnije velika prilika za Tottenham, ali nakon što je uposlio Dempseya, ovaj sa svega nekoliko metara uspjeva promašiti. Ipak, u 57. minuti Dempsey je pogodio mrežu domaćih. Bale je centrirao, a Dempsey je glavom lijepo pogodio za smanjene rezultata na 2:1.

Nakon što se igra malo umirila, Leeds u 71. minuti propušta veliku priliku. Assoue-Ekotto se okliznuo, a McCormackov pokušaj još jednom fantastično brani Friedel.

Nije uspio Tottenham u posljednjih 20 minuta stići do izjednačenja, pa će u osmini finala FA Kupa igrati Leeds.

 


Leeds vs Tottenham 1:0 Varney by UCL2410
Leds vs Tottenham 2:0 mcCormack by UCL2410
Leeds vs Tottenham 2:1 Dempsey by UCL2410

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti