Leeds se vratio u Championship

Veliki dan za navijače Leedsa

Leeds se vratio u Championship

Leeds United je novi član Championshipa, drugog ranga engleskog fudbala. Nakon dvije sezone provedene u trećem rangu fudbaleri jednog od najpopularnijih klubova se polako penju prema Premiershipu.

U današnjoj utakmici za ulazak u Championship Leeds United je sa 2:1 bio bolji od Bristol Roversa. Iako je od 34. minute nakon isključenja Gradela igrao sa igračem manje Leeds je uspio preokrenuti rezultat.

Duffy je u 48. minuti doveo Roverse u vodstvo i to je bila dodatna poteškoća za igrače Leedsa. Ali, United se nije predavao i preko Howsona u 59. minuti poravnava na 1:1. Međutim, još nije bilo gotovo i Leedsu je za ulazak u rang više trebao još jedan pogodak. U 63. minuti je Beckford pogodio za veliko slavlje Leedsovih navijača koji su dugo čekali na ovaj trenutak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije