Legenda brani Kimmicha: Ostavite ga na miru, kao da je on jedini?

Matthaus na strani Kimmicha

Legenda brani Kimmicha: Ostavite ga na miru, kao da je on jedini?

E. Škorić

Joshua Kimmich odbija da se vakciniše, zbog čega trpi kritike u Njemačkoj, a Bayern ga je kaznio sa skoro 800.000 eura.

Bayern je večeras igrao u Kijevu protiv Dynama i pobijedio s 2:1 u meču Lige prvaka, a to je bila druga utakmica u nizu koju je propustio Kimmich, koji je u karantini i još uvijek nije vakcinisan.

Njegovo ponašanje izazvalo je pravu buru u njemačkim medijima, jer se zemlja nalazi u epicentru četvrtog vala pandemije. A ipak govorimo o zemlji u kojoj je već vakcinisano gotovo 70 posto stanovništva.

Legendarni Lothar Matthaeus javno je večeras stao u odbranu Kimmicha.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

"Napravili su od Kimmicha žrtvenog jarca. Zanima me koliko ima novinara koji također nisu uzeli vakcinu? Koliko ima još bundesligaša? Ali čitamo samo Kimmichovo ime. Posvuda samo Kimmich i Kimmich. Pozivam vas da ga ostavite na miru. Sigurno ga nećemo uvjeriti da se vakciniše tako što ćemo mu napraviti takav pakao", rekao je bivši njemački reprezentativac za Sky.

Prema posljednjim vijestima iz The Athletica, tri od pet necijepljenih igrača Bayerna razmišljaju o cijepljenju. Rezultat je to razgovora koje su igrači vodili s klupskim vlastima, klupskim liječnicima, imunologom i ostalim igračima. Među necijepljenima koji razmišljaju o usvajanju antitijela su Kimmich, Serge Gnabry i upravo Kimmich.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DeteVi
Među necijepljenima koji razmišljaju o usvajanju antitijela su Kimmich, Serge Gnabry i upravo Kimmich. Izgleda da hoće sad odmah duplu dozu, nema čekanja.
9 0
miki30
Yebo majku, prisliliće čovjeka da se cijepi, ovaj svijet ode u racku. Znači nemoraš se ti cijepiti, ali nemožeš više igrati, bićeš kaznjen, u prevodu znači moraš se vakcinisati.
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi