Legenda kluba tvrdi: Barcelonin problem je Neymar
Foto: EPA

Johan Cruyff o Barceloni

Legenda kluba tvrdi: Barcelonin problem je Neymar

Midhat Šljivak

Legendarni fudbaler i trener Barcelone, Johan Cruyff, izjavio je za španske medije kako je glavni problem katalonskog tima Brazilac Neymar.

Neymar je po dolasku iz Santosa postao najplaćeniji igrač tima uz Lionela Messija, a Cruyff smatra kako je njegov dolazak i velika plata uzrok problema unutar kluba...

"Barcelonin problem je Neymar. On je sjajan igrač, ali ne možeš dovesti 21-godišnjaka i dati mu veću platu od one koju imaju igrači koji su osvojili sve. Niko nije bog s 21 godinom", istakao je Cruyff, te je dodao:

"Barcelona u Lionelu Messiju već ima najboljeg fudbaler svijeta i Neymar ne može biti ključna figura kluba. To je nemoguće. Kad bude imao 26, u redu, ali s 21 godinom ne može", dodala je legenda katalonskog kluba u razgovoru za El Mundo Deportivo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.