Legenda poput Srne nije zaslužila ovakvu izdaju od Šahtara

Obećali jedno, uradili drugo

Legenda poput Srne nije zaslužila ovakvu izdaju od Šahtara

Proteklih mjeseci se mnogo pisalo o spektakularnom transferu Darija Srne iz Šahtara u Barcelonu, koji je zaista bio pred realizacijom iako su mnogi sumnjali u istinitost svega toga.

Uprkos tome što ima već 34 godine, Srna je bio na meti Barcelone ali je Hrvat ipak ostao u Šahtaru, rekavši da je to učinio zbog ljubavi prema klubu

Ipak, čini se da srce nije bilo jedina stvar koja je presudila, s obzirom da su u javnost dospjele i nove informacije koje nikako ne idu u prilog predsjedniku Šahtara Rinatu Ahmetovu.

Kako navodi jedan španski medij, predsjednik Šahtara je obećao Srni da će ga pustiti u Barcelonu bez odštete, ali je ipak pogazio datu riječ i od katalonskog kluba tražio određeni iznos u zamjenu za dugogodišnjeg kapitena uprkos tome što je on Srna već bio dogovorio sve uvjete sa Kataloncima.

Barcelona je pokušala osigurati sredstva prodajom Aleixa Vidala, ali kako se to nije desilo odustali su od dovođenja hrvatskog fudbalera.

Ovakav rasplet razočarao je Darija Srnu, koji je ipak odlučio izbjeći veći sukob sa Rinatom Ahmetovom zbog dugogodišnjeg prijateljstva, iako je upravo on krivac što mu je propala životna šansa da zaigra za klub koji mnogi smatraju najvećim u Evropi.

Darijo Srna je u Šahtaru već trinaest i po godina i svakako da nije zaslužio ovakvu izdaju pred kraj karijere koju je praktično posvetio samo klubu iz Donjecka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi