Legendarni Argentinac naciji otvara oči: "Postoji samo jedan plan"

Ni Messi ne može sam

Legendarni Argentinac naciji otvara oči: "Postoji samo jedan plan"

Edmir Škorić

Mario Kempes bio je prvak svijeta s Argentinom 1978. godine, pa mu vjerovanto mučno bude gledati današnju selekciju Gaučosa.

Svjestan je Kempes da Argentina nema pobjednički mentalitet, a posebno nema neku strategiju kojom bi napravila nešto na Svjetskom prvenstvu.

Ni zvučna imena poput Messija, Dybale, Higuaina, Di Marije, Aguera... puno ne pomažu.

"Postoji samo plan A i on je jedni. Nema ni plana B, a ni plana C. Plan A je sljedeći: Dodaj loptu Messiju, zatvori oči i nadaj se da će ovaj nešto da napravi", kazao je Kempes za Gazzettu dello Sport.

Argentina večeras od 20h igra protiv Hrvatske i ne pobijedi li vjerovatno ostaje bez plasman u drugi krug, a Jorge Sampaoli i dalje ostaje pri svom i čini se ne planira puno toga promijeniti u igri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi