Legendarni Javier Zanetti završio karijeru
Foto: EPA

Zanetti završio karijeru

Legendarni Javier Zanetti završio karijeru

Midhat Šljivak

Legenda Intera i reprezentacije Argentine, Javier Zanetti, objavio je danas kraj profesionalne karijere.

Čelični fudbaler, koji je čak 19 godina nosio dres Nerrazzura, odlučio je da nakon 22 godina profesionalne karijere završi karijeru.

"Osjećam da je ovo pravi trenutak da završim karijeru. Fudbal mi je dao mnogo i uživao sam u svakom momentu karijere. Nakon povrede Ahilove pete, želio sam dokazati da mogu da se ponovo vratim, ali je nažalost to bilo nemoguće. Sada je pravo vrijeme za oproštaj", rekao je Zanetti.

Javier Zanetti je karijeru počeo u Tellaresu, da bi nakon jedne sezone prešao u Banfield. Od 1995. godine je član Intera, a za tim s Giuseppe Meazze je odigrao preko 600 utakmica. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti