Legendarni Ševčenko se vraća na teren: "Ovo je moja najvažnija utakmica"

Zaigraće u Londonu

Legendarni Ševčenko se vraća na teren: "Ovo je moja najvažnija utakmica"

Edmir Škorić

Nekadašnji ukrajinski reprezentativac Andrij Ševčenko igrat će sljedećeg mjeseca protiv Engleske.

Ševčenko je bivši napadač kijevskog Dynama, Milana i Chelseaja, a 2004. godine slavni Ukrajinac osvojio je Zlatnu loptu.

On će u Londonu 12. juna s ostatkom ukrajinske reprezentacije zaigrati protiv Engleske prijateljski meč.

"Vratio sam se, ovo je moja najvažnija utakmica", rekao je Ševčenko u videu koji promoviše susret u Londonu.

Umirovljen 2012. godine, ali je postao u međuvremenu trener, vodio reprezentaciju Ukrajine s kojom je stigao do četvrtfinala Eura 2020. i kasnije ipak neuspješno trenirao Genou u Seriji A.

Utakmica kooja se igra u Londonu poslužit će za dodatnu pomoć ratom pogođenoj Ukrajini.đ

Slavni napadač je najveći trag ostavio u Milanu s kojim je osvojio Scudetto i Ligu prvaka, a sa Chelseajem je igrao finale Lige prvaka. S matičnim klubom Dynamom je pet puta bio prvak Ukrajine.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi