Legia šokirala Spartak

Podvig poljskog tima u Evropskoj ligi

Legia šokirala Spartak

Legia iz Warzsawe je ostvarila pravi podvig eliminisavši moskovski Spartak čime se plasirala u grupnu fazu Evropske lige.

U prvom meču bilo je 2:2, a u revanšu je Spartak koji je prošle sezone igrao u Ligi prvaka, pa u četvrfinalu Evropske lige pogocima braće Kombarov poveo sa 2:0. Činilo se tad da je sve riješeno, ali Legia je već do kraja poluvrijemena izjednačila. Taj rezultat je bio na snazi do 92. minuta kad je janusz Gol doneo veliko slavlje Legiji koja je nekad igrala u Ligi prvaka, a sad će prvi put u Evropskoj ligi. Debitant je i ukrajinska Vorskla iz Poltave koja je izbacila bukureštanski Dinamo.

Rezultati
Dinamo Bukurešt - Vorskla 2:3 (Torje 45, Tucudean 90 - Januzi 37, Barannik 72, 78), prvi meč 1:2, dalje ide Vorskla
Spartak Moskva - Legija 2:3 (K. Kombarov 10, D. Kombarov 27 penal - Kucharzyk 29, Rybus 43, Gol 90+2), prvi meč 2:2, dalje ide Legia

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.