Leipzig gubi korak za Bayernom

Remi u gostima kod Augsburga

Leipzig gubi korak za Bayernom

Fudbaleri Augsburga i Red Bull Leipziga podijelili su bodove u današnjem meču 23. kola njemačke Bundeslige odigravši 2:2.

Domaći su poveli već u 19. minuti, a strijelac pogotka bio je Stafylidis. Samo šest minuta kasnije stiglo je izjednačenje gostiju kada je pogodio Werner. To je bio i konačan rezultat prvog dijela meča.

Nastavak je donio također još dva pogotka, po jedan u obje mreže. Prvo je Leipzig preokrenuo rezultat u 52. minuti pogotkom Comppera, da bi samo osam minuta kasnije Hinteregger donio domaćima izjednačenje, a i konačan rezultat meča.

Leipzig je nakon ovog remija ostao na drugom mjestu sa četiri boda manje od lidera Bayerna, ali i mečem više. S druge strane, Augusburg je sada na 12. mjestu sa 28 osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi