Lelić i Husejinović vodili Sarajevo do pobjede nad Igmanom
Foto: FK Sarajevo

Prijateljski susret

Lelić i Husejinović vodili Sarajevo do pobjede nad Igmanom

Danas je u Butmiru, u Trening centru FK Sarajevo, odigran prijateljski susret u kojem su snage odmjerili izabranici Husrefa Musemića i ekipa Igmana iz Konjica. Na kraju su domaći slavili rezultatom 3:1.

Ekipa Sarajeva je utakmicu počela u sastavu: Adilović, Kadušić, Bekić, Mihojević, Mujakić, Radovac, Rahmanović, Anđušić, Husejinović, Smajlagić i Hadžić.

Prvi su zaprijetili fudbaleri Sarajeva, ali Hadžić iz izgledne pozicije ne uspijeva postići gol. Potom je šut oprobao i Samir Radovac, ali je rezultat ostao 0:0.

Sarajevo do prednosti dolazi u 22. minuti preko Saida Husejinovića, koji nakon odličnog prodora preciznim udarcem matira golmana Igmana.

Do kraja prvog poluvremena se Nemanja Anđušić tri puta našao u šansi, ali promjene rezultata nije bilo, pa se na odmor otišlo minimalnim vodstvom Sarajeva.

Na pauzi je Musemić napravio dosta izmjena u ekipi, pa je Sarajevo drugo poluvrijeme započelo u sljedećem sastavu: Kovačević, Kadušić, Pidro, Sadiku, Mujakić, Herić, Husejinović, Liivak, Crnkić, Lelić i Hadžić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Domaći fudbaleri su i u drugom poluvremenu nastavili sa odličnom igrom, te su stvorili nekoliko izglednih šansi, a terensku incijativu Sarajeva je krunisao mladi Sanjin Lelić, koji je preciznim udarcem u 60. minuti savladao golmana Igmana i povisio vodstvo svoje ekipe na 2:0. Isti igrač je, sedam minuta kasnije postigao svoj drugi gol na utkamici za prednost Sarajeva od 3:0.

Ekipa Igmana je do kraja uspjela ublažiti poraz i to preko Idriza Džafića koji je u 73. minuti pogodio za, ispostavit će se, konačnih 3:1. Do kraja susreta su domaći imali još dvije dobre prilike, ali je Pidro bio neprecizan, dok je Liivak pogodio prečku gola Igmana.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi