Lendrić sa dva gola srušio Vitez

Pobjeda Željezničara

Lendrić sa dva gola srušio Vitez

Željezničar je u 16. kolu Premijer lige BiH kao gost savladao Vitez rezultatom 2:0 i tako se na pravi način osvetio ovoj ekipi za onaj neočekivani poraz na Grbavici s početka sezone.

Od samog početka utakmice Željo je nametnuo svoj tempo i prvu veliku priliku je imao u 15. minuti kada je udarac Lendrića izblokirao Hodžurda. Najbolji strijelac Željezničara je i u 22. minuti bio blizu gola ali je ovoga puta stativa bila saveznik Viteza.

Pet minuta kasnije, treća sreća za Lendrića. Bekrić je šutirao a hrvatski napadač postavio nogu i matirao domaćeg golmana Nwolokora za vodstvo Plavih od 1:0.

Do kraja prvog poluvremena, Vitezu je poništen jedan gol zbog prekršaja u napadu, dok su na drugoj strani gosti sa Grbavice zamalo došli do 2:0, ali je Bekrić bio neprecizan.

Početak drugog poluvremena pripao je Vitezu koji je krenuo u napade, ali nije bilo veće opasnosti za Kjosevskog. Željo je svoju prvu pravu priliku u drugom poluvremenu iskoristio i došao do prednosti od 2:0, a strijelac je na asistenciju Lazića ponovo bio Lendrić, kojem je to bio deveti gol u sezoni.

Taj rezultat ostao je na snazi i do završetka utakmice, pa su fudbaleri Željezničara proslavili svoju sedmu pobjedu u sezoni i probili se na treće mjesto na tabeli. Sa druge strane, Vitez je 9. sa 19 bodova.

Premijer liga, 16. kolo:

Vitez - Željezničar 0:2 (Lendrić 27', 70')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vitez: Nwolokor, Rašić, Jevtić, Muminović, Kokot, Livančić, Mamić, Barišić, E. Sadiković, Kapetan, Hodžurda.

Željezničar: Kjosevski, S. Stevanović, Kosorić, Memija, Marković, Bekrić, Blagojević, Bogičević, Lendrić, Stevanović, Lazić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi