Lens penalom u finišu pobijedio St. Etienne

19. kolo Le Championnata

Lens penalom u finišu pobijedio St. Etienne

Edmir Škorić
Teme:

Minimalnom pobjedom Lensa nad Saint Etienneom večeras je najavljeno 19. kolo francuskog Le Championnata.

Večeras i sutra na rasporedu je 19. kolo francuskog Le Championnata. Na Stade Felix Bollaert stadionu nastavljena je dominacija Lensa protiv St. Etienna. Naime, Saint Etienne na ovom stadionu zadnji je bod uzeo 2000. godine, kada je utakmica okončana bez pobjednika i golova.

Umalo da se i noćas ponovi isti scenarij, no u zadnjoj minuti Lens je došao do pobjede. Prvo poluvrijeme proteklo je bez golova, a znatno više uzbuđenja viđeno je u nastavku. Rezervista Hermach samo što je zamijenio Sowa, u 60. minuti topovski je šutirao sa 24 metra, no njegov udarac odlazi preko gola.

U 71. minuti Roudet je centrirao a Akale glavom sa svega pet metara šutirao iznad gola. Doduše, nalazio se napadač domaćih u dosta teškoj situaciji. Četiri minute kasnije Ilan je šutirao, loptu blokirao domaći štoper Yahia.

Najbolju šansu igrači u zelenim dresovima propuštaju u 76. minuti. Bergessio je centrirao s desne strane, Varrault glavom iz blizine šutirao iznad gola. Iako je gol bio prazan, francuski branič nije se najbolje snašao.

Lens u 83. minuti propušta dobru prigodu. Ubačaj s desne strane, najprije Demontov udarac glavom brani Janot, na odbijenu loptu natrčava Akale i šalje je visoko iznad gola. Domaći su napadali zadnjih desetak minuta, a to im se isplatilo u posljednjoj minuti. Maoluida se sjurio u šesneaesterac gostiju, Matuidi i N'Daw nespretno su startovali i dosuđen je penal, koji je, ruku na srce, i više nego sumnjiv.

Brazilac Eduardo, koji je zamijenio Akalea u 86. minuti, smireno izvodi penal i pogađa mrežu Janota. Gosti su dugo protestovali kod sudca Fredy Fautrela, no uzalud. Lens je sada 13. sa 26 bodova, dok je St. Etienne ostao na 18. mjestu, mjestu koje ne osigurava opstanak u društvu najboljih.

Le Championnat, 19. kolo:

Lens - Saint Etienne 1:0 (Eduardo 90' - penal)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.