Lens u derbiju začelja bolji od Caena

Zaostala utakmica 18. kola

Lens u derbiju začelja bolji od Caena

Adnan Beganović

U zaostaloj utakmici 18. kola francuskog fudbalskog prvenstva Lens je kao domaćin upisao pobjedu u duelu sa Caenom (2:0).

Derbi začelja francuskog fudbalskog prvenstva zasluženo je pripao Lensu. Od samog početka utakmice domaći su bili bolji i na kraju su sasvim zasluženo došli do vrijedna tri boda, s kojima su pobjegli sa začelja tabele, a u isto vrijeme svog večerašnjeg protivnika gurnuli su u zonu ispadanja.

Sve do 20. minute nije bilo golova, a onda Lens preko Hermacha dolazi do prednosti. Početkom drugog dijela, tačnije u 55. minuti na asistenciju Šertića pogodak za konačnih 2:0 postiže Maoulida.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.