Lensov predjednik: Varvane ide u Real!

Lensov predjednik: Varvane ide u Real!

Edmir Škorić

Premda se pisalo kako je na pragu prelaska u Manchester United, mladi Lensov nogometaš Raphael Varane mogao bi naredne sezone nositi dres madridskog Reala.

Tako smatra Lensov predsjednik Gervais Martel koji 18-godišnjaka, jednog od najtraženijih mladih igrača u Evropi, vidi na Santiago Bernabeu, iako su interes pokazali i Manchester United, te PSG i Lille u Francuskoj.

"On će naredne sezone igrati u Real Madridu pod vodstvom Josea Mourinha. Već su se susreli i bio je u kontaktu sa Zinedineom Zidaneom", kazao je Martel za France Football.

"Izniman je čovjek i ponosan sam što će nositi Realov dres. Prate ga posljednja dva mjeseca i on je imao priliku posjetiti njihove objekte. Rekao mi je da nije mogao odbiti ovu priliku i drago mi je zbog njega", rekao je Martel.

Varane, U-21 reprezentativac Francuske, u novembru prošle godine debitovao je za Lens, koji se nije spasio ispadanja iz Le Championnata.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.