Dan nakon bolnog poraza senzacionalna vijest: Ministarstvo se uključilo u Messijev transfer!
Nastavljaju se glasine o odlasku Lea Messija u Saudijsku Arabiju.

Žele ga u Aziji

Dan nakon bolnog poraza senzacionalna vijest: Ministarstvo se uključilo u Messijev transfer!

Eldar Ganibegović

Lionel Messi je sinoć sa svojim PSG-om doživio poraz u osmini finala Lige prvaka, a već danas ponovo se javljaju glasine o njegovom potencijalnom transferu u viceprvaka svijeta. 

U okviru osmine finala Lige prvaka PSG je sinoć na Parku prinčeva poražen od Bayerna rezultatom 0:1, te će u Minhenu imati težak zadatak da izbore četvrtfinale.

Dan nakon bolnog poraza, ponovo se pojavila informacija o tome kako je za dovođenje Lionela Messija zainteresovan Al-Hilal iz Saudijske Arabije.

Ministarstvo sporta Saudijske Arabije se također uključilo u misiju da olakša transfer Messija u pomenuti klub, no šanse za transfer nisu velike.

Ipak, kako sada stvari stoje, rukovodstvo azijskog kluba trenutno razmatra mogućnost da Messiju ponudi "monstruoznu" platu kako bi ga privukli da dođe.

Oglasi

Podsjetimo, Lionel Messi je u PSG stigao u ljeto 2021. godine i na kraju sezone mu ističe ugovor s pariskim klubom, te će moći otići kao slobodan igrač ako ne produži ugovor.

Da se to ne desi, lično će se pobrinuti šeik Tamim bin Hamad Al Thani, vlasnik PSG-a, koji pregovara s Leovim ocem oko nastavka saradnje.

On je doputovao u Pariz i sinoć bio prisutan na utakmici njegovog kluba protiv Bayerna, a najbitnije od svega je to što je Messi pokazao interes da ostane.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Prema određenim informacijama iz Francuske, cifre o kojima se pregovara već su načelno i dogovorene. Ostanak Argentinca u Parizu ovaj klub bi trebao koštati 40-ak miliona eura po sezoni.

Također, pored ove plate porodici Messi bi trebao biti isplaćen bonus od 30 miliona eura. To je jedan uslova za nastavak saradnje i ostaje nam da vidimo hoće li se ona i desiti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi