Leon Best propušta Estoniju, upitan Duff

Leon Best propušta Estoniju, upitan Duff

Edmir Škorić

Irski napadač Leon Best (25) prisiljen je zbog povrede propustiti uzvratnu utakmicu njegove reprezentacije i Estonije u baražu za plasman na EURO 2012. godine.

Ovaj Newcastleov ofanzivac povrijedio je prepone te ima problema sa nožnim prstom. Tako će izostati u  utorak kada će Republika Irska u Dublinu ugostiti Estoniju.

On će se vratiti u svoj klub na daljnje liječenje, no teško da će njegovo odustvo odmoći Ircima, obzirom da je sastav Giovannija Trapattonija u prvom susretu, odigranom u Talinu, slavio sa 4:0. Time su sebi široko otvorili vrata Poljske i Ukrajine.

"Zahvalili smo mu jer je želio da bude s nama. No, rekao samu mu da je sada povrijeđen i da nije potreban u ovoj utakmici. Bolje je da se vrati u svoju momčad da se liječi", kazao je Trapattoni.

Upitan je nastup Damiena Duffa. Fulhamov nogometaš žali se na bolove rebra zbog jednog slučajnog sudara sa Glenn Whelanom u petak. Ipak, on bi trebao biti spreman do utakmice. Vraćaju se u utorak Kevin Doyle i John O'shea koji su Estoniju propustili zbog suspenzije.

Oporavio se u međuvremenu Keith Andrews.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.