Leonardo krivac što je Silva u Milanu

Bio je na pragu Intera

Leonardo krivac što je Silva u Milanu

Edmir Škorić

Milanov stoper Thiago Silva otkrio je kako je bio na pragu potpisivanja ugovora s gradskim rivalom Interom u 2009. godini, ali zahvaljujući Leonardu na kraju se pridružio Rossonerima.

Prije nego li je potpisao za Milan, Inter je poslao ponudu nešto manju od 10 milion eura za Silvu, ali uporni Leonardo, tada trener Milana, uspio je nagovoriti svog sunarodnjaka da dođe u redove crveno-crnih.

"Bio sam u Riju, vozio se prema kući mojih roditelja kada sam dobio poziv od Leonarda. Pitao me kako stvari idu, a ja sam mu odgovorio: 'Stvari idu odlično, kako ste Vi?'. Nije odgovorio na moje pitanje, već me odmah pitao želim li potpisati za Milan", rekao je Silva, nastavivši:

"Problem je bio Inter koji je napravio ponudu za mene. Sedmicu ili dvije kasnije Interov interes je ohladio i Leonardo je nastavio da me zove, pokazao mi je da Milan stvarno želi da potpišem i učinili su sve što su mogli učiniti. Klubski direktor me odmah nazvao i pitao da li bih stvarno želio potpisati, te sam brzo donio konačnu odluku. Reako sam Leonardu da želim doći i on mi je rekao da će razgovarati s Gallianijem, te da očekujem njegov poziv. Taj telefonski poziv od Leonarda doista me usrećio".

I uistinu se njegov transfer u Milan ispostavio kao veliki potez. Rossoneri su protekle sezone osvojili Seriju A, prvi put od 2004. godine, a Silva se smatra jednim od najboljih stopera na svijetu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.