Leonardo: Možemo biti ponosni

Trener Milana tvrdi

Leonardo: Možemo biti ponosni

Edmir Škorić

Iako su doživjeli težak poraz od Manchestera u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka, u Milanu ističu da mogu biti ponosni na sve što su napravili ove sezone u najelitnijem klupskom natjecanju.

Podsjetimo, Manchester je na Old Traffordu deklasirao goste iz Milana rezultatom 4:0 i tako ukupnim rezultatom 7:2 prošli u četvrtfinale.

"Zaslužena pobjeda Manchestera koji je u odličnoj formi. Postoje stvari koje trebamo analizirati. Ali, imali smo i mi svoje šanse. Ronaldinhova prilika glavom mogla je promijeniti stvari. No, šta je tu je. Želim poručiti Italijanima da rezultat ne odražava sve ono što smo napravili ove sezone. Mislim da smo igrali dobro u Ligi prvaka i možemo biti ponosni", kazao je Leonardo.

Istu priču je "skovao" i Milanov dopredsjednik Adriano Galliani, koji tvrdi da bi stvari bile potpuno drugačije da su tu bili Pato, Nesta i Antonini...

"Da smo imali sve igrače na raspolaganju, vjerujem da ne bismo doživjeli ovakav poraz. Prije tri godine smo pobijedili 3:0, ovaj put smo izgubili sa 4:0. Nema drame, moramo dignuti glave i nastaviti dalje".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.