Leonardo nije htio Diarru u Milanu
Nije ga htio Brazilac Leonardo

Leonardo nije htio Diarru u Milanu

Edmir Škorić

AC Milanov dopredsjednik Adriano Galliani otkrio je kako se Mahamadou Diarra iz madridskog Reala nalazio pred potpisom za Rossonere, no transfer je zaustavio trener Leonardo.

Trener Milana, Brazilac Leonardo, vjeruje kako je njegova momčad dovoljno popunjena u veznom redu, pa je odbio da na San Siru potpišu veznjaka Mahamadou Diarru.

"Bila je prilika da Diarra iz Real Madrida potpiše za nas, ali nam je Leonardo rekao kako je to nepotrebno i kako vezni red nema nikakvih problema", izjavio je dopredsjednik Rossonera Adriano Galliani.

28-godišnjak je izgubio sve šanse da bude starter na Santiago Bernabeu nakon dolaska Xabi Alonsa, ali je ipak ostao u klubu nakon što je većinu prošle sezone bio ozlijeđen.

Podsjetimo, Milan je bio blizu potpisivanja Aly Cissokhoa iz Porta, no na kraju zbog zdravstvenih problema San Siro je ostao bez ovog pojačanja, da bi igrač završio u Lyonu.

"Cissokhova odlična izdanja u Lyonu pokazuju da smo bili u pravo što smo ga pokušali dovesti", završio je Galliani.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.