Leonardo priznao da su Viole oštećene

Rosseti nije svirao penal

Leonardo priznao da su Viole oštećene

Edmir Škorić

Milan je sinoć u zaostaloj utakmici 17. kola Serije A došao do pobjede na gostovanju kod Fiorentine i tako se primakao Interu na samo četiri boda zaostatka.

No, središnja tema nakon utakmice bio je penal kojeg je Thiago Silva skrivio nad Montolivom. Roberto Rosetti je pustio prednost, lopta je kasnije došla do Keirrisona, koji je šutira ravno u ruke Abiattija. Tako su popularne Viole ponovo oštećene, budući da im je Bayern postigao pogdak iz jasno vidljive nedozvoljene pozicije u utakmici osmine finala Lige prvaka.

Da je Rosetti pogriješio, priznao je i trener Rossonera Leonardo, kojeg su svojim golovima obradovali Huntelaar i Pato.

"Jedanaesterac je postojao, ali je sudija odlučio pustiti prednost budući da je lopta na kraju došla do Keirrisona."

"Zaista smo se borili u prvom poluvremenu s Fiorentinom koja je igrala odlično. U drugom poluvremenu smo zahvaljujući karakteru došli do rezultata kojeg smo i priželjkivali. Abbiati, Dinho, Pato i Flamini su pružili odličnu predstavu", dodao je brazilski stručnjak.

Sada će se Milan posvetiti Manchester Unitedu i uzvratu osmine finala Lige prvaka na Old Traffordu protiv Manchester Uniteda.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije