Leonardo: Samo me pobjeda zanima

Milan dočekuje Marseille

Leonardo: Samo me pobjeda zanima

Edmir Škorić

Milan će večeras ugostiti Marseille, te pokušati pobjedom obezbijediti svoj plasman u osminu finala Lige prvaka. Trener Leonardo zahtijeva isključivo pobjedu, iako Rossoneri imaju problema sa povredama.

Nakon pobjede nad Caglijarijem u Seriji A (4:3), Milana sada čeka izazov u petom kolu Lige prvaka. Naime, večeras će na San Siru gostovati Olympqie Marseille, uvijek neugodni klub iz vrha francuskog nogometa. No, brazilski trener na klupi Milana Leonardo ne kalkulira, već zahtijeva od svoje momčadi samo pobjedu.

"Neću se pomirit sa neriješenim protiv Marseillea. Želim pobjedu u ovoj utakmici", kazao je Leonardo okupljenim novinarima u Milanellu, gdje se klub pripremao za večerašnji okršaj.

Ovih dana pričalo se kako Gennaro Gattuso želi napustiti Milan i preći u redove londonskog Chelsea, gdje ga, navodo, raširenih ruku dočekuje Carlo Ancelotti. Ipak, Leonardo to demantuje, tvrdeći da se radi samo o povredi robusnog Italijana.

"Situacija sa Gattusom je vrlo jasna. Govorio sam već da nema nikakvih problema jer je Rino bio povrijeđen i nadam se da ćemo ga ponovo imati u timu. A, ako je došlo do nekih problema, onda ćemo se nositi s time. Ponavljam, problem je njegova povreda, a ne nešto drugo."

Napadač Marco Borriello u ponedjeljak je pretrpio lakšu (?) povredu koljena pa je njegov nastup pod znakom pitanja.

"Borriello? Morat ćemo analizirati njegovo stanje i procijeniti može li on igrati", završio je Leonardo koji polako vodi Milaneze ka pravom putu.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.