Leonardo vodio AEK do pobjede

Leonardo vodio AEK do pobjede

Odigrana je zaostala utakmica prvog kola grčke Superlige, a AEK je bio bolji od Levadiakosa, rezultatom 2:0.

AEK je na svom Spyros Louis stadionu dočekao momčad Levadaikosa. Domaćin je poveo na samom kraju prvog poluvremena, a precizan sa bijele tačke je bio Brazilac Leonardo. Vodstvom AEK-a se otišlo na odmor.

Pet minuta nastavka bilo je dovoljno Leonardu da dođe do svog drugog gola na ovoj utakmici i tako donese sigurnu prednost ekipi iz Atine. U 59. minuti susreta je umjesto Makosa ušao Antonis Rikka, koji je na kraju susreta dobio i crveni karton. U rasponu od 5 minuta, Rikka je dobio dva žuta kartona, te tako oslabio svoju ekipu. 

Stelios Vasiliou je u 90. minuti smanjio prednost domaćina, ali to je bilo sve što su gosti mogli uraditi. Konačan rezultat je glasio 2:1 u korist domaće ekipe.

AEK je ovom pobjedom skočio na drugo mjesto ligaške tabele, a sada zaostaju samo jedan bod za vodećim Panathinaikosom. Levadiakos tako ni poslije 17 godina nije uspio pobijediti AEK-a. Klub iz Atine je nastavio svoj odlični niz na domaćem terenu, a ovo im je bila četvrta domaća pobjeda, uz jedan remi. Još uvijek nisu upisali poraz na Spyros Louis stadionu.

Grčka Superliga, zaostalo 1. kolo:
AEK - Levadiakos 2:1 (Leonardo 41 pen., 50 / Vasiliou 90)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.