Leotar bez šansi na Koševu

Premijer liga BiH: Sarajevo stiglo do nova tri boda

Leotar bez šansi na Koševu

Sarajevo je došlo do nove pobjede (3:0) i tri boda na stadionu "Asim Ferhatović Hase" na Koševu u susretu 12. kola Premijer lige BiH protiv Leotara.

Sarajevo je od prvog sudijskog zvižduka imalo potpunu terensku inicijativu protiv trebinjskog Leotara. Prvu je priliku na susretu u 13. minuti imao Šćepanović, ali njegov šut iz slobodnog udarca odlazi preko gola.

Nešto kasnije Šćepanović je dobro uposlio Avdića, ali napadač bordo tima bio je neprecizan. Sarajevo je povelo u 38. minuti kada je nakon kornera u kaznenom prostoru Leotara najsnalažljiviji bio Šćepanović.

Pred sami kraj prvog poluvremena, sudija je morao pokazati na bijelu tačku, nakon što golman Leotara nepropisno zaustavio Avdića, koji se pri tom i povrijedio. Avdića je potom na terenu zamijenio Jahović.

Početak drugog poluvremena također je protekao u znaku bordo tima, ali većih prilika i pored terenske inicijative domaćih nije bilo sve do 68. minute. Kapiten bordo tima Muhamed Džakmić primio je dobru loptu na nekih desetak metara sa lijeve strane, te preciznim šutem matira golmana gostiju za 2:0 u korist domaćina.

Samo pet minuta kasnije, Hamzagić je sjajno uposlio Jahovića, kojem potom nije bilo teško da zapečati pobjedu Sarajeva. Posao domaćima olakašao je Todorović, koji je u 76. minuti dobio drugi žuti, odnosno crveni karton.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.