Leotar minimalno protiv Rudara

Rudar bez šanse u Trebinju

Leotar minimalno protiv Rudara

Midhat Šljivak

Leotar je u 26. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na svojim Policama savladao Rudar iz Prijedora sa minimalnih 1:0.

Iako su imali potpunu dominaciju susretom u prvih 45. minuta golova na nesreću tima iz Trebinja nije bilo.

Redale su se prilike pred golom Rudara, ali jednostavno napadači domaćeg tima nisu u prvom poluvremenu mogli postići pogodak.

Ipak, samo što je krenulo drugo poluvrijeme  Leotar dolazi do vodstva. Aničić je u 46. minuti sjajno pogodio za vodstvo Trebinjaca od 1:0.

Pokušao je Leotar stići i do drugog gola, no domači napadači su nastavili sa promašajima iz prvog poluvremena, pa se mreža gostiju iz Prijedora nije više tresla.

Gosti su u ovom susretu bili više nego bezopasni. Imali su svega nekoliko poluprilika, no gol Leotara nije bio ozbiljnjije ugrožen, a kako je igra fudbaler iz Prijedora izgledal dovoljno govori da nisu imali niti jedan šut u okvir gola.

Na kraju je Leotar sasvim zasluženo upisao tri boda i tako prebrinuo sve brige oko opstanka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.