Leotar odnio bodove iz Mostara

Velež promašio dva penala

Leotar odnio bodove iz Mostara

Odličnu utakmicu su u Mostaru odigrali Velež i Leotar, a pobjedu su upisali gosti iz Trebinja koji su slavili rezultatom 2:0.

Velež je odlično otvorio utakmicu, redale su se šanse pred golom Boška Milenkovića, ali je golman Trebinjaca bio sjajan. U 19. minuti je ponajbolji igrač Rođenih u ovoj sezoni Ševko Okić mogao dovesti svoj tim u prednost, ali je promašio penak kojeg je sam izborio.

U 30. minuti novi penal za Velež i nova prilika za vodstvo. Mladi Mirza Ćemalović je izborio najstrožu kaznu, ali je Boško Milenković odbranio udarac iskusnom Dženanu Zaimoviću. Osam minuta kasnije uslijedila je kazna za promašene penale.

Kujundžić je bio najprisebniji pred golom Rođenih i doveo je Leotar u vodstvo. Nakon toga je tempo utakmice malo opao, a nakon nekoliko solidnih prilika Veleža nova kazna je uslijedila u 68. minuti.

Darko Vranešević je udarcem glavom matirao Emira Hadžiđulbića i tada je bilo riješeno pitanje pobjednika. Do kraja je Velež pokušavao doći makar do boda, ali nije uspio.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.