Leotar poslao Kozaru u niži rang

Minimalna pobjeda Leotara

Leotar poslao Kozaru u niži rang

Adnan Beganović

Na početku susreta na terenu se nije dešavalo ništa vrijedno pomena. Tek u 13. minuti prvo uzbuđenje i to pred golom domaćina. Nakon jedne akcije Pehilj sa nekih 15 metara šutira, ali golman Leotara dobro interveniše.

Nakon ovog šuta ka golu Leotara do 28. minute smo gledali uspavanku na Policama, a obda domaći dolaze do prednosti. Nakon jednog kornera u šesnaestercu gostiju najviši je Milošević, koji dobro šutira glavom, ali Kozić brani. Međutim, na loptu natrčava Aničić i postiže pogodak, za kasnije će se ispostaviti, konačnih 1:0.

Dva minuta kasnije izabranici Borčeta Sredojevića mogli su udvostručiti prednost, no Ristić iz dobre pozicije loše šutira.

Početkom drugog dijela, tačnije u 51. minuti Gnjatić je mogao stvari vratiti na početak. Šutirao je s desne strane iskosa, ali lopta odlazi malo pored stative.

Do 65. minute nije bilo većih uzbuđenja, a onda je Pehilj zaprijetio, no golman Leotara opet izlazi kao pobjednik.

Dva minuta kasnije Kovačević iz slobodnjaka dobro šutia, ali Milenković opet pokazuje svoje kvalitete.
Minut prije kraja Pehilj je ponovo u mat poziciji. Vujić je sjajno ubacio loptu u šesnaesterac domaćih, ali napadač Kozare se obrukao, promašio je cijelu loptu.

Leotar je došao do tri zlata vrijedna boda, dok je Kozara nakon ovog poraza na korak do nižeg ranga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.