FK Sarajevo mora isplatiti skoro 40.000 KM Leotaru, inače slijedi suspenzija

Zbog štete prouzrokovane na stadionu

FK Sarajevo mora isplatiti skoro 40.000 KM Leotaru, inače slijedi suspenzija

E. Škorić

Disciplinska komisija Nogometnog saveza BiH je na sjednici održanoj 14. juna ove godine razmotrila zahtjev podnesen od strane Leotara, koji je zahtijevao od FK Sarajevo isplatu financijskih dugovanja zbog nastale štete tokom utakmice 26. kola Premijer lige koja je odigrana u Trebinju 15. aprila.

Na spomenutoj utakmici Leotara i Sarajeva nastala je šteta na stadionu Police koju su prouzrokovali navijači gostiju.

Leotar je zahtijevao naknadu štete, a sada je NFSBiH objavio kako se FK Sarajevo obavezuje da ekipi Leotara isplati 38.725 KM zbog nastale štete, odnosno oštećene certifikovane atetske staze pred sjevernom tribinom na kojoj su bili smješteni najvatreniji navijači Bordo tima.

Također, Sarajevo mora da isplati troškove postupka u iznosu od 1.000 KM na ime takse za rješavanje podnesaka kluba u prvom stepenu pred Disciplinskom komisijom NFSBiH.

Ukoliko Sarajevo ne isplati iznose i ne dostavi dokaz o uplati u Službu za takmičenje i suđenje NFSBiH do 14. jula ove godine, Sarajevo će biti suspendovan do odigravanja narednih prvenstvenih i kup utakmica.

Naravno, ovaj iznos ne bi trebao biti nikakav problem za Sarajevo, iako je jasno svaka marka bitna. Bordo tim će bez ikakve sumnje odmah riješiti novonastali problem koji ne bi trebao da utječe na trenutno raspoloženje koje vlada unutar tima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bordo tim je danas otputovao u Sloveniju na pripreme i tamo će odigrati tri meča, a onda se vraća u Sarajevo i sprema se za prve evropske izazove, ali i za novu premijerligašku sezonu u kojoj će bez ikakve sumnje biti jedan od glavnih favorita na oba fronta - u prvenstvu i u Kupu.

Inače, u posljednjem kolu navijači Širokog Brijega palili su atletsku stazu na Policama tokom duela s Leotarom, ali nije poznato da li će njihov klub biti kažnjen zbog toga.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676396486
Vico ****m ti mater
3 0
user1665931807
Sve je ovo maslo beusa, Vice, a prodani Bošnjaci u savezu šute,
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi