Leotar savladao šampione i ostao u ligi

Trebinjci ostaju u društvu najboljih

Leotar savladao šampione i ostao u ligi

Edmir Škorić

Leotar je u najvažnijoj utakmici sezone, ujedno posljednjoj, iznenadio sve, savladao šampione s Grbavice i zadržao status premijerligaša.

Već na samom početku utakmice Leotar je imao dvije kolosalne šanse, no Šaraba je bio neprecizan, a nedugo nakon toga i Ristić nije uspio. 

 

Aničić je dobro pucao s 20-ak metara, mladi Bukvić odbranio. I dok se igralo između dva šesnaesterca, Leotar je stigao neočekivano do prednosti. Aničić je izveo korner, a Šaraba visoko skočio te glavom loptu smjestio iza leđa Bukvića. 

 

Samo tri minute kasnije izabranici Amara Osima dolaze do poravnanja. Prvi topnik Premijer lige, Eldin Adilović, savladao je Milenkovića. Aničić je imao dobru priliku, ali je Bukvić praktično nogom spasio svoju mrežu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

Ipak, u finišu prvog dijela Leotar je zabio gol za novo vodstvo. Aničić je bio strijelac, a tu prednost Trebinjci su sačuvali do kraja utakmice i osigurali opstanak. Nakon dugo vremena Željezničar je poražen.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.