Leotar slavio u Nikšiću, debi Ganca

Leotar slavio u Nikšiću, debi Ganca

Edmir Škorić

U Nikšiću je odigrana prijateljska utakmica između domaće Sutjeske i Leotara, koji je na kraju zasluženo slavio rezultatom 2:1.

Trebinjci su jučer bez deset igrača, koji zbog povreda nisu krenuli put Nikšića, savladali Sutjesku. Domaćin je poveo na samom otvaranju iz penala, kojeg je skrivio Bojan Vučinić.

Leotar se vratio u 30. minuti, kada centaršut Vučinića volejom u mrežu Sutjeske sprema Nenad Zečević. I u 60. minuti penal za domaće, ali ovaj put Nikšićani to nisu znali iskoristiti. Konačnih 2:1 za goste postavio je Darko Dreč sjajnim pogotkom sa oko 25 metara u 72. minuti.

Za Leotar je u ovom susretu debitirao Ganac koji je nedavno stigao, a na probi je bivši igrač Čelika Ante Radić, koji je odigrao posljednjih 20 minuta utakmice.

"Zadovoljan sam utakmicom i pobjedom protiv Sutjeske. Momci su pokazali karakter, jer su uspjeli da preokrenu rezultat, pokazali su veliku želju i htjenje, a posebno sam zadovoljan trčanjem. Osim ova dva gola mogli smo da postignemo još dva-tri, dok domaćin nije imao izglednijih prilika osim dva penala. Imamo mnogo problema sa igračkim kadrom. Bukvalno svi zdravi su danas igrali. Nadam se da će situacija do Širokog brijega biti mnogo bolja. Neke igrače sam svjesno poštedio da ne bi pogoršali povrede. I pored nedostatka nekoliko prvotimaca, njihove alternative su pokazale da na njih može ozbiljno da se računa", rekao je u razgovoru za fkleotar.com trener kluba s Polica Bogdan Korak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.