L'Equipe: Da li smo poput idiota?

Efektna naslovnica francuskog lista

L'Equipe: Da li smo poput idiota?

Naslovnica današnjeg izdanja L'Equipea dovoljno govori šta u redakciji ovog uglednog lista, ali i u značajnom dijelu sportske francuske javnosti misle o potezu LFP-a i države.

Efektna naslovnica sa naslovom glavnog članka "Poput idiota?" dolazi nakon što je manje-više ozvaničeno da će se uskoro nastaviti sezone Serije A i engleske Premier lige.

Serija A će se nastaviti 20. juna, Premier liga 17., Bundesliga se već nastavila, uskoro se očekuje povratak La Lige, igraće se i u Portugalu - samo je francuska La Liga, od velikih evropskih liga, okončana prije svremena.

L'Equipe je izraz "poput idiota" posudio o Jean-Michela Aulasa, prvog čovjeka Lyona i najvećeg kritičara odluke LFP (Ligue de Football Professionnel) da suspendovanu sezonu potpuno prekine.

U Francuskoj mnogi vjeruju, a vjeruje u to i L'Equipe koji je o tome nedavno pisao, da je na odluku o prekidu šampionata najviše uticala država i to zbog nekih svojih, manje sportskih, razloga.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Protivnike odluke o prekidu još više frustrira činjenica da je premijer Edouard Philippe, jučer, dok su stizale vijesti o nastavku Serije A i Premier lige dozvolio treninge profesionalnih sportskih timova od 2. juna i nagovijestio da će se takmičenja moći orgnaizovati od 22.

Top Komentari

EdwinPol
Ovaj sportsport bas na Fikretovim respiratorima zbog zeljkana
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi