L'Equipe izabrao najboljih 11 na svijetu

Najviše igrača iz Reala

L'Equipe izabrao najboljih 11 na svijetu

Cijenjeni francuski sportski dnevnik L'Equipe izabrao je najbolji fudbalski tim svijeta u 2017. godini.

L'Equipe je tim godine postavio u ofanzivnu 4-4-2 formaciju, a najviše fudbalera dolazi iz Real Madrida, njih četvero, dok su brazilski igrači najzastupljeniji.

Na golu se nalazi legendarni Gianluigi Buffon (Juventus), u odbrani su Sergio Ramos (Real Madrid, Mats Hummels (Bayern), Daniel Alves (Juventus, PSG), Marcelo (Real Madrid) dok sredinu terena čine Neymar (Barcelona i PSG), N'Golo Kante (Chelsea), Luka Modrić (Real Madrid), Lionel Messi (Barcelona). Mjesto u napadu je pripalu Cristianu Ronaldu (Real Madrid) i Edinsonu Cavaniju (PSG).

U izboru prvih jedanaest najviše bodova je dobio Ramos, tačnije 406, dok je Messi imao jedan manje. Iza nih su Ronaldo s 398 te Modrić i Cavani koji su dobili po 361.

L'Equpieov tim godine: Gianluigi Buffon – Dani Alves, Mats Hummels, Sergio Ramos, Marcelo – Luka Modrić, N'Golo Kante – Lionel Messi, Neymar – Edinson Cavani, Cristiano Ronaldo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi