Lescott: Obično pobjeđujem protiv Balotellija

Englez najavljuje pobjedu protiv kolege iz Cityja

Lescott: Obično pobjeđujem protiv Balotellija

A. Haznadarević

Večeras će jedan nasuprot drugog stajati dvojica igrača novog prvaka Engleske Manchester Cityja. Defanzivac Joleon Lescott će u dresu reprezentacije Engleske, odmjeriti snage sa Mariom Balotellijem koji će igrati u vrhu napada reprezentacije Italije.

Bit će to njihov direktni okršaj, a Lescott se pohvalio da na treninzima Cityja obično izlazi kao pobjednik iz duela sa Mariom.

 

"Shvatam da ćemo ja i Mario biti u fokusu jer obojica igramo zajedno u Cityju, a jasno je da smo ja i Mario imali nekoliko dobrih okršaja na treninzima. Normalno, bio sam uspješniji, ali opet, na treningu se ne osvaja ništa", kaže defanzicvac Gordog Albiona koji najavljuje jedan profesionalni pristup, bez obzira na prijateljstvo iz kluba:

 

"Sve će biti profesionalno i poslovno, jer radi se o ozbiljnoj stvari." 

 

Lescott smatra da će jedino zalaganje cijele momčadi donijeti pozitivan ishod za Engleze:

 

"Ovaj četvrtfinalni okršaj Engleske sa Italijom će zahtjevati veliki napor cijelog tima kako bi uspjeli."

 

U slučaju da se njegova reprezentacija popne na tron, Lescottu bi to bio drugi veliki trofej ove sezone, nakon osvojene titule Premiershipa.

 

"Bilo bi apsolutno nevjerovatna stvar osvojiti dvosutruku krunu, Premier lige i titulu prvaka Evrope, ali ja sada ipak gledam samo prema Italiji", zaključuje Lescott.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.