Levante pobijedio, remi Twentea i Hannovera

Grupa L

Levante pobijedio, remi Twentea i Hannovera

Midhat Šljivak
Teme:

Twente je ugostio njemački Hannover i susretu grupe L Evropske lige,a na kraju pobjednika nije bilo 2:2.

Do prednosti je  Twente stigao u sedmoj minuti. Asistenciju Chadlija iskoristio je Janssen koji je pogodio za vodstvo domaćih od 1:0. Chadli je u 54. minuti i sam pogodio za 2:0, ali se Hannover u igru vratio u 67. minuti golom Sobiecha za 2:1. Poravnanje je stiglo šest minuta kasnije kada je vlastitu mrežu pogodio Wisgerhof.

Levante je u drugom sisretu ove grupe savladao Hlesingborg sa minimalnih 1:0.

Dugo su domaći lomili otpor švedskog tima, a do vodstva su stigli u finišu prvog poluvremena. Igrala se 40. minuta kada je vodstvo Levanteu donio Juanfran. To se na kraju ispostavio i kao pobjednički gol na ovom susretu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.