Levante se oprostio pobjedom
Sve je bilo gotovo nakon prve utakmice

Revanš duel je bio stvar prestiža

Levante se oprostio pobjedom

M. Maksimović

Real Madrid je posljednji klub koji je izborio plasman u četvrtfinale Kupa kralja.

S obzirom na ogromnu, nedostižnu prednost iz prve utakmice, revanaš susret između Levantea i Real Madrida je bio puka formalnost. Na kraju je domaća ekipa iskoristila svoju priliku pa se nakon debakla u prvoj utakmici koliko toliko iskupila pred svojim navijačima pobjedom 2:0.

Šareni sastav Reala je u prvom dijelu imao više od igre, ali ne i neki veliki broj prilika. Slično je bilo i u nastavku, ali je u par navrata golman Levantea dobro intervenisao.

Domaća ekipa je do pobjede došla golovima iz prekida. Prvi je došao u 62.minuti, kada je siguran izvođač najstrože kazne bio Xisco. Kada su mnogi očekivali da eventualno Real dođe do izjednačenja, Levante je došao do pobjede.

Četiri minute prije kraja Sergio je iz slobodnjaka savladao Adana. Real je utakmicu protiv Levantea počeo u formaciji 4-2-3-1, a u nastavku utakmice, tačnije od 56. minute, se kao najistureniji našao i Kaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.