Leverkusen bez problema sa Rapidom

Grupe K i L

Leverkusen bez problema sa Rapidom

Večeras je nastavljeno takmičenje u Evropskoj ligi, u grupama K i L.

U okviru grupe K Evropske lige večeras su se igrale utakmice u Leverkusenu i Kharkivu. Na BayAreni Bayer je dočekao bečki Rapid i slavio priličnu laganu pobjedu rezultatom 3:0.

Apotekari su poveli već u četvrtoj minuti golom Hegelera, a Bayer je sa prednošću od 1:0 i otišao na odmor između dva poluvremena. Već u osmoj minuti nastavka Schürrle je povisio na 2:0.

Da Austrijanci nisu dostojan protivnik Bayeru, trećim golom za Apotekare u 66. minuti Friedrich

U drugom susretu iz ove grupe Metalist je poveo golom Taisona u četvrtoj minuti, a na 1:1 za Rosenborg izjednačio je Docka. Pobjedu ukrajinskoj ekipi donio je Xavier u 70. minuti.

U okviru grupe L, Twente je na svom terenu remizirao sa Levanteom u utakmici bez golova, 0:0, dok su Hannover i Helsingborg sve do 90 minute igrali pri rezultatu od 2:2, da bi pred sami kraj susreta Huszti pogodio za pobjedu njemačke ekipe. Zanimljivo je da je Helsingborg u posljednje dvije minute utakmice ostao bez čak dvojice igrača, koji su zaradili crvene kartone.

 


szólj hozzá: L3-0R www.fasthighlights.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.