Levski i Sarajevo pred punim tribinama
Velik interes navijača Levskog za utakmicu sa Sarajevom

Bugarski mediji prognoziraju

Levski i Sarajevo pred punim tribinama

M. Skaka

Veliki interes za meč 2. pretkola Evropske lige vlada u Sofiji gdje će sutra FK Sarajevo odmjeriti snage sa domaćim Levskim.

Ulaznice za meč su u prodaji od jutros u 11 sati po lokalnom vremenu, a sutra će se prodajna mjesta otvoriti u 10 sati. Domaćin je štampao 12.000 ulaznica za ovaj meč, a najavljeno je da će, ukoliko se sve ulaznice rasprodaju, biti doštampano još.

Cijene ulaznica su oko 10 KM za sektor "A", 7 KM za sektor "B" i 5 KM za sektor "C", dok se sektor "D" gdje su smješteni navijači Sarajeva prodaje po cijeni od oko 8 KM (8 Leva).

Iako se prema prvim najavama očekivalo oko 2.000 navijača Sarajeva, bugarski mediji tvrde da ih neće biti više od 1.000, dok su iz kluba jučer javili da je samo 200 ulaznica rezervisano za Horde Zla.

Dio navijača Sarajeva već je stigao u Sofiju, tačnije tri autobusa sa oko 150 najsrčanijih navijača koji će bodriti svoj klub.

Skromna procjena organizatora, ukoliko se pokaže pogrešnom, mogla bi stvoriti značajne probleme na dan utakmice.

Iz uprave stadiona na kojem igra Levski napomenuli su i to da je pušenje na stadionu strogo zabranjeno, te da će svi koji budu kršili ovo pravilo biti kažnjeni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti