Levski suspendovao Ognyanova

Levski suspendovao Ognyanova

Edmir Škorić

Bugarski nogometni klub Levski iz Sofije suspendovao je veznjaka Mariana Ognyanova nakon što je u alkoholiziranom stanju izazvao saobraćajnu nesreću prošlog mjeseca.

Ognyanov je stekao popularnost nakon što je 2006. godine sa tek napunjenih 18 godina postigao gol Chelseaju u Ligi prvaka.

S većim postotkom promila alkohola od dozvoljenog, Ognyanov je skrivio saobraćajnu nesreću i sad se suočava s jednogodišnjom zatvorskom kaznom.

"Njegovo djelo je neoprostivo, to je skandalozno i odlučili smo ga suspendovati", rekao je vlasnik Levskog Todor Batkov.

Igrač, kome ugovor sa sofijskim klubom ističe iduće godine, nije bio dostupan za komentar, a lokalni mediji već su izvijestili da su njegovi dani u Levskom odbrojani.

Levski je imao još nekoliko problematičnih igrača. Tako su se sa zatvorskim kaznama zbog sličnog problema suočavali Garra Dembele, Youssef Rabeh, Božidar Mitrev i Luchezar Baltanov

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.