Lewandowski odbio produženje ugovora

Lewandowski odbio produženje ugovora

Midhat Šljivak

Napadač Borussije iz Dortmunda Robert Lewandowski odbio je produžiti ugovor sa popularnim Milionerima.

Čelnici Borussije ponudili su 23-godišnjem Poljaku produženje ugovora  koji mu ističe 2014. godine, no on je to odbio. U njemačkim medijima se već špekuliše kako je razlog što Lewandowski nije produžio ugovor leži u tome da on želi preći u veći klub što je prije moguće.

Ipak, agent poljskog fudbalera tvrdi da je jedini uzrok nepotpisvanja novog ugovora, loša financijska ponuda od uprave Milionera.

"Razočarani smo ponudom koja je stigla i rekao sam tako predsjedniku. Igrač Robertovog profila mora biti među najplaćenijim fudbalerima u ligi", rekao je Cezary Kucharski  menadžer poljskog fudbalera.

U dosadašnjem dijelu sezone Lewandowski je postigao 16 golova u 25 utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti